Google Ads – Cum creezi o campanie de succes?

By: on August 30, 2019 Categories: Digital Marketing, e-Commerce

campanie-google-de-succes

Google Ads, sau Google Adwords cum era denumit pana nu demult, reprezinta o metoda foarte eficienta pentru a atrage clienti. Desigur, acest lucru depinde de cat de bine setezi si administrezi campaniile. Dupa ce vei citi acest articol, vei invata pasii de baza pe care trebuie sa ii urmezi pentru o campanie eficienta.

Atunci cand incepi sa construiesti o campanie Google Ads, trebuie sa definesti o strategie integrata. Iata cele mai importante aspecte pe care sa le iei in calcul.

Alegerea cuvintelor cheie

Alegerea cuvintelor cheie potrivite este poate cel mai important aspect pentru o campanie Google Ads de succes. Trebuie sa intri in mintea potentialului client si sa te gandesti cum ar cauta serviciile sau produsele tale. Totusi acest lucru nu este suficient, keywordurile pe care le setezi trebuie sa fie in concordanta cu obiectivele tale si sa includa intentia de achizitie, pentru a rezulta conversii.

Analiza competitiei este un alt lucru pe care va trebui sa il faci pentru ca vei concura cu ei in licitatia pentru majoritatea cuvintelor cheie pe care le alegi. Pentru a vedea ce cuvinte cheie foloseste competitia ta, poti utiliza tooluri online ca SEMrush. Ca sa-ti faci o idee asupra volumului de cautari pentru anumite keyworduri poti folosi Ubersuggest.

Setarea audientei in Google Ads

Setarea audientei pentru o campanie de Google Ads trebuie sa fie facuta foarte atent. Nu ai vrea ca anuntul tau sa fie vazut de persoane care nu au cum sa beneficieze de serviciile sau produsele tale. Sa presupunem ca vrei sa iti promovezi firma de organizare de evenimente pe care o ai in Constante. Este putin probabil ca persoane din alte zone geografice sa fie interesate de serviciile tale. Pe langa zona geografica poti seta si criterii demografice precum intervalele de varsta ale persoanelor carora vrei sa li se afiseze anuntul tau.

Setarea obiectivelor

Definirea corecta a obiectivelor face parte din orice campanie de marketing de succes. In functie de tipul de campanie Google Ads poti seta diverse obiective. O sa ne concentram pe campaniile de Search, unde obiectivele se pot imparti in 3 categorii:

  • Generare trafic pe website – cu scopul de a aduce cat mai multi vizitatori pe site-ul tau
  • Generare potentiali clienti (leaduri) – cu scopul de a aduce pe site oameni dispusi sa iti cumpere produsele sau serviciile si sa se aboneze la un newsletter sau sa completeze un formular cu datele de contact.
  • Vanzari – cu scopul de a genera vanzari online, la telefon sau in magazin.

Construirea Grupurilor de Anunturi ( Ad Groups)

Conform Google, un grup de anunturi contine unul sau mai multe anunturi cu obiective similare. Acestea se grupeaza in functie de temele abordate. Sa presupunem ca aveti un magazin care vinde echipamente sportive. Le puteti grupa dupa categoriile de produse: Pantofi sport, Imbracaminte Sport, Accesorii. Acestea pot reprezenta trei grupuri de anunturi diferite, fiecare continand cuvintele cheie potrivite.

Textul Anunturilor

Primii pasi au fost facuti. Ai ales cele mai potrivite cuvinte cheie, ai setat obiectivele si audienta. Acum este momentul sa creezi textul reclamei. Acesta trebuie sa fie in concordanta cu ceea ce va gasi utilizatorul pe pagina de destinatie a reclamei si cu cuvintele cheie alese. Este important sa testezi diverse tipuri de anunturi (3-4 in fiecare grup) pentru a putea compara si decide care performeaza cel mai bine. Textul reclamei trebuie sa fie in concordanta cu continutul de pe pagina, sa nu fie inselator, pentru a o oferi o experienta buna utilizatorului. Acesta trebuie sa gaseasca pe pagina de destinatie informatii elaborate legate de anuntul pe care a dat click. Nu uita sa incluzi in textul anuntului un indemn la actiune (call to action) pentru a creste rata de click (CTR) din partea userilor.

Ajustarea Landing Page-ului

Google ii avantajeaza pe cei care construiesc o pagina de destinatie cat mai buna si le ofera un cost per click (CPC) mai bun. La fel ca tine, Google are tot interesul ca utilizatorul sa aiba o experienta placuta pe website-ul tau pentru ca in final sa cumpere. De aceea, pagina pe care trimiti utilizatorii din reclame trebuie sa arate ireprosabil. Este foarte important ca pagina de destinatie sa contina cuvintele cheie alese de tine pentru campanie, sa aiba un design modern si sa fie construita astfel incat utilizatorul sa gaseasca rapid toate informatiile de care are nevoie. Poti afla mai multe despre cum poti optimiza elementele pentru website de succes din acest articol.

Urmarirea rezultatelor

O alta setare pe care trebuie sa o faci se refera la setarea conversiilor din contul tau Google Ads. Este foarte important sa faci acest lucru pentru masurarea progresului si pentru a vedea daca esti aproape sa iti atingi obiectivele.  Poti urmari numarul de comenzi, numarul de formulare completate pe website, numarul de convorbiri telefonice generate de pe site sau din reclame. Toate aceste elemente te ajuta sa iti calculezi profitabilitatea si sa tii o evidenta clara a rezultatelor reclamelor Google Ads.

Concluzie

In concluzie, campaniile Google Ads iti vor aduce rezultate daca vor fi administrate eficient. Fie ca lucrezi cu o agentie, ai o persoana angajata in cadrul companiei sau te ocupi chiar tu de acest lucru, trebuie sa te asiguri ca bugetul se consuma optim.

Daca ai nevoie de ajutor in gestionarea campaniilor Google, trimite-ne un mesaj folosind formularul de pe aceasta pagina si vei primi un raspuns de la echipa noastra in cel mai scurt timp.

Da un share daca ti-a placut articolul

Share on Facebook Share Share on Twitter Share Share on Linkedin Share