4 elemente pentru un website de succes

By: on August 23, 2019 Categories: Web Design, Web Development

website de succes

Am stabilit intr-un articol anterior motivele pentru care ai nevoie de un website de succes. Pe langa faptul ca acesta reprezinta imaginea ta in mediul online, este si un instrument important prin care sa vinzi.

Sunt cateva elemente de care trebuie sa ai grija, pentru ca website-ul sa reflecte o imagine profesionista a afacerii tale si sa ofere utilizatorilor o experienta online impecabila.

1. Design

Designul este unul dintre cele mai importante elemente, prin el captandu-se atentia vizitatorilor. Un design modern, adaptabil pe orice dispozitiv face parte din experienta placuta pe care utilizatorii se asteapta sa o aiba atunci cand intra pe website-ul tau.

Daca utilizatorii nu sunt atrasi vizual de website-ul pe care au intrat, ei vor parasi imediat pagina si bounce rate-ul va fi mare. Astfel, nu ai nicio sansa sa ii transformi in clienti.

Pentru un design reusit, am pregatit cateva recomandari pe care le poti afla din randurile care urmeaza:

  • Asigura-te ca designul site-ului tau este fresh, adaptat ultimelor tendinte.
  • In conditiile in care multi utilizatori vor intra de pe telefon sau tableta, un design adaptabil pe orice dispozitiv (responsive) este obligatoriu.
  • Ai grija ca designul sa includa elemente care sa se imbine cu identitatea ta vizuala (logo, culori).
  • Nu exagera cu numarul culorilor pe care web-designerul tau le va folosi si ai grija ca fonturile folosite sa aiba unitate.
  • Website-ul trebuie sa contina butoane de tip Call To Action, care sa indemne la o actiune din partea utilizatorilor.
  • Incearca sa folosesti imagini care sa trimita un mesaj pozitiv pentru vizitatori si sa fie in concordanta cu identitatea businessului tau.

2. Functionalitate

Un design reusit nu este suficient pentru un website de succes. Nu este suficient ca site-ul sa arate bine, el trebuie sa fie usor de folosit si sa ofere utilizatorilor o experienta fara batai de cap.

Potentialul client nu trebuie sa aiba nicio piedica pentru a aprofunda informatiile despre afacerea ta sau pentru a efectua o comanda (in cazul in care ai un magazin online). Cu cat faci mai usoara navigarea pe website, cu atat vizitatorii vor fi mai predispusi sa devina clienti.

Iata la ce trebuie sa ai grija pentru ca website-ul tau sa functioneze optim:

  • Incearca sa te pui in locul vizitatorilor si vezi cum poti face sa facilitezi procesul de navigare pe website.
  • Asigura-te ca toate butoanele de tip Call To Action functioneaza si nu induc in eroare utilizatorii.
  • Optimizeaza viteza de incarcare a website-ului
  • Optimizeaza site-ul astfel incat sa fie adaptabil pe mobil si tableta si pe diferite rezolutii.
  • Asigura-te ca toate paginile functioneaza si ca au titluri potrivite in concordanta cu continutul paginii.

3. Continut

Continutul este rege – oamenii de marketing si nu numai, au auzit foarte des aceasta expresie. Sunt multe motive pentru care continutul este la fel de important precum designul si functionalitatea site-ului.

In primul rand, un continut potrivit, care sa ofere informatii valoroase pentru utilizatori ii face pe acestia sa prinda incredere in afacerea ta. Impreuna cu un design reusit, continutul interesant va capta atentia vizitatorilor si te va ajuta sa ai un website de succes. Pe langa acest lucru, prin folosirea cuvintelor cheie potrivite, continutul aduce si o mare valoare SEO.

Iata ce trebuie sa faci pentru un continut de calitate:

  • Continutul pe care il creezi trebuie sa ofere informatii valoroase pentru utilizatori.
  • In acelasi timp, trebuie sa te asiguri ca oferi toate detaliile despre produsele/serviciile tale.
  • Nu uita sa folosesti cuvintele cheie potrivite care sa te ajute din punct de vedere SEO.
  • Coreleaza titlurile cu restul continutului de pe pagina pentru a nu deruta utilizatorii.
  • Nu copia de la competitori. Trebuie sa creezi continut unic, care sa se potriveasca cu valorile si viziunea afacerii tale.

4.  Optimizare SEO

Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) face parte din strategia integrata de marketing online si se completeaza perfect cu partea de continut de calitate.

Atunci cand incepi sa iti construiesti website-ul este foarte important ca echipa de developeri care se ocupa sa iti construiasca o arhitectura potrivita pentru motoarele de cautare. Este foarte important sa iti optimizezi site-ul din punct de vedere SEO, pentru ca de acolo vine traficul organic.

Citeste cateva sfaturi pentru a avea un website de succes, care sa fie vizibil pe Google si sa iti aduca trafic:

  • Imbunatateste viteza website-ului.
  • Creeaza continut de calitate.
  • Optimizeaza meta tagurile: Titlu, Descriere,  tag-uri alt pentru imagini.
  • Utilizeaza corect tagurile H1, H2, etc. pentru a marca importanta titlurilor pe pagina.
  • Foloseste instrumente precum Google Search Console si Google Analytics pentru  a verifica daca paginile sunt indexate in motorul de cautare.

Poti afla mai multe detalii referitoare la SEO din acest articol.

Concluzie

In concluzie, daca vrei sa ai un website de succes care sa iti aduca profit si sa fie un veritabil instrument de vanzare, trebuie sa pui la punct aceste patru aspecte importante: design, functionalitate, continut si optimizare SEO.

Speram ca acest articol va fi de ajutor atunci cand vei decide ca e momentul sa faci primul pas catre o prezenta online eficienta. Daca ai intrebari, ne poti trimite un mail la contact@royalsoft.eu si iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Da un share daca ti-a placut articolul

Share on Facebook Share Share on Twitter Share Share on Linkedin Share
  • […] Google ii avantajeaza pe cei care construiesc o pagina de destinatie cat mai buna si le ofera un cost per click (CPC) mai bun. La fel ca tine, Google are tot interesul ca utilizatorul sa aiba o experienta placuta pe website-ul tau pentru ca in final sa cumpere. De aceea, pagina pe care trimiti utilizatorii din reclame trebuie sa arate ireprosabil. Este foarte important ca pagina de destinatie sa contina cuvintele cheie alese de tine pentru campanie, sa aiba un design modern si sa fie construita astfel incat utilizatorul sa gaseasca rapid toate informatiile de care are nevoie. Poti afla mai multe despre cum poti optimiza elementele pentru website de succes din acest articol. […]