Cum iti pot ajuta grupurile de Facebook afacerea?

By: on August 06, 2019 Categories: Digital Marketing

grupuri de facebook

In ultimii ani, retelele de socializare au devenit un instrument indispensabil in promovarea online. Facebookul pare sa fie in continuare “rege”. Pe langa faptul ca iti ofera posibilitatea de a crea o pagina pentru compania ta, poti plati pentru reclame sau poti interactiona cu alte persoane in grupurile de Facebook.

Promovare gratuita pe grupurile de Facebook

La inceput, era foarte usor sa construiesti o comunitate careia sa ii distribui mesajul tau. Tot ce trebuia sa faci era sa creezi o pagina de Facebook pentru compania ta si sa distribui continut acolo. Astfel, atrageai cat mai multi oameni interesati de businessul tau.

In prezent, acest lucru nu se mai realizeaza atat de usor. Reachul postarilor scade, de aici rezultand si o scadere a engagementului. Multi experti in markeing online vor spune ca Facebook Ads este solutia. Platesti pe Facebook pentru a distribui mesajul tau unei audiente construite prin modalitatile de targetare oferite de platforma.

Daca esti un business la inceput de drum, si oferi produse sau servici pe o anumita nisa, ar mai fi o componenta a Facebookului care sa te ajute, pe care multi o ignora-grupurile de Facebook. Cu filtrarea potrivita si un plan bine definit initial, te poti folosi de grupurile de Facebook pentru a genera notorietatea de care ai nevoie pentru inceput.

Studiu de caz- Aplicatia Foaie de Pontaj

Echipa noastra este formata din programatori, web designeri si oameni pasionati de marketing, fie el online sau offline. Un bun exemplu pentru a vedea cum pot functiona grupurile de Facebook pentru afacerile mici este promovarea aplicatiei gratuite pentru pontaj pe care am construit-o la sfarsitul anul trecut.

Ati putea crede ca, fiind o aplicatie gratuita, se va promova foarte usor. Dar nu este chiar asa. Cel mai greu este sa treci peste perioada de inceput, cand nu te stie nimeni, nu a auzit foarte multa lume de brandul tau. Nu ai acel “social proof” cum s-ar spune. Am pus la punct o strategie bine definita de a capata notorietate.

Targetarea grupurilor de Facebook relevante din punct de vedere al publicului pe care il vizam si distribuirea de continut acolo a fost prima caramida pusa la fundatia promovarii online a aplicatiei. Avand in vedere ca aceasta se adreseaza micilor antreprenori, a contabililor si a persoanelor din departamentele de Resurse Umane, am cautat si ne-am inscris pe grupurile de Facebook care sa contina acest tip de public.

In primele doua luni, majoritatea traficului pe website venea din Social Media, mai exact de pe grupurile de Facebook. Aceste lucruri ne-au ajutat nu numai sa facem cunoscuta aplicatia, dar si sa o imbunatatim pe baza feedbackului real al participantilor la discutiile de pe aceste grupuri. Am creat de asemenea o retea de business care ne va ajuta cu siguranta pe viitor.

Cum poti face ca grupurile de Facebook sa functioneze?

Am testat grupurile de Facebook din tara, precum si pe cele din strainatate. Am folosit aceasta metoda de promovare atat pentru clientii nostri cat si pentru promovarea brandului Royalsoft sau Foaie de Pontaj.

Iata niste pasi pe care daca ii urmezi, grupurile de Facebook pot deveni un instrument util in promvoarea businessului tau.

  1. Creeaza o pagina de Facebook. Un blog ar ajuta mult, pentru ca acolo vei putea scrie articole care sa ofere informatii utile publicului tau tinta.
  2. Selecteaza grupurile pe care sa distribui continutul in functie de specificul afacerii tale. Targeteaza publicul tinta potrivit pentru genul de produs sau serviciu pe care il oferi.
  3. Creeaza materiale care sa atraga atentia si sa genereze engagement cu utilizatorii grupului.
  4. Ofera informatii relevante si nu face spam, nimanui nu ii place spam-ul.
  5.  Incearca sa postezi cu frecventa potrivita. Aici trebuie sa te raportezi si la restul participantilor din grup.
  6. Raspunde intrebarilor si ofera recomandari care sa ajute membrii grupului.
  7. Este foarte important sa te asiguri ca respecti regulile grupului.
  8. Poti dezvolta propriul tau grup asociat paginii de companie, pentru a oferi comunitatii formate pe pagina ta o cale prin care sa interactioneze.

Concluzie

Mark Zuckerberg a afirmat ca se va pune accent din ce in ce mai mult pe interactiunile dintre persoane, favorizand grupurile. In concluzie, grupurile de Facebook reprezinta un instrument gratuit, care te ajuta sa iti faci cunoscuta afacerea.

Daca strategia de marketing online a companiei tale iti da batai de cap, trimite-ne un email la contact@royalsoft.eu si vom incerca sa te ajutam. 🙂

Da un share daca ti-a placut articolul

Share on Facebook Share Share on Twitter Share Share on Linkedin Share