Promovare pe Social Media – Cum poate fi eficienta?

By: on August 19, 2019 Categories: Digital Marketing

promovare pe social media

Social Media este un canal important pe care poti sa iti promovezi businessul. Atunci cand pornesti la drum cu afacerea ta, trebuie sa pui la punct o strategie adecvata de promovare pe Social Media. In era digitalizarii, prezenta ta online este extrem de importanta si trebuie sa profiti de orice ocazie pentru a obtine rezultate.

Primul pas in construirea unei strategii este sa stabilesti cu exactitate obiectivele. Poti citi mai multe despre aceasta parte in articolul celor de la Hootsuite.

obiective promovare pe social media
Pentru ca eforturile tale sa dea roade, trebuie sa tii cont de anumite aspecte si sa te asiguri ca incerci sa gasesti raspunsul la urmatoarele intrebari:

1. Care sunt cele mai bune metode de promovare pe Social Media?

Continutul de calitate te poate ajuta sa creezi o legatura stransa cu publicul tau. Acesta trebuie sa fie in cea mai marte informativ si sa poate fi valorificat de utilizatori. Multi abordeaza gresit prezenta pe Social Media si isi bombardeaza audienta cu postari publicitare in care vorbesc despre businessul lor, despre serviciile pe care le ofera. Nu isi concentreaza atentia asupra clientului si spre a incerca sa rezolve “problemele acestuia” si sa se conecteze intr-un fel cu el.

Odata ce ti-ai stabilit obiectivele, trebuie sa le iei pas cu pas si sa le indeplinesti. Tot ce faci trebuie sa aiba o structura foarte bine definita. Distribui continut de calitate, audienta ta reactioneaza pozitiv si ii transformi in ambasadori ai afacerii tale. Scopul tau este sa cresti notorietatea, sa generezi engagement si conversii, precum si sa te asiguri ca oamenii au incredere in businessul tau.platforme social media

2. Cum alegi platformele de Social Media potrivite pentru afacerea ta?

Pentru a avea rezultate, trebuie sa te asiguri ca alegi canalele potrivite pentru a distribui continutul. Facebookul este, fara indoiala, cea mai cunoscuta retea de socializare, avand peste 2 miliarde de utilizatori si nu trebuie sa pierzi oportunitatea de avea un profil de companie aici. Instagram este o alta platforma cu o mare popularitate, de care te poti folosi mai ales daca ai o afacere care are o componenta vizuala puternica. Primele doua platforme sunt utilizate mai mult pentru interactiunile B2C (business to consumer). Pentru interactiuni B2B, o platforma eficienta de Social Media este LinkedIn, care are avantajul cadrului profesionist si al continutului business care sporeste increderea utilizatorilor.

3. Care sunt modalitatile prin care poti sa cresti reachul organic?

Nu este suficient doar sa creezi continut de calitate daca acesta nu ajunge la suficiente persoane din publicul tau tinta. Frecventa postarilor pe Social Media este un aspect foarte important care trebuie luat in calcul. Trebuie sa fii perseverent si sa postezi frecvent. Astfel, audienta ta va fi dispusa sa-ti distribuie mai departe continutul si sa capete incredere in brandul tau.public tinta

Cel putin in cazul Facebookului, o resursa importanta este reprezentata de catre grupuri bine targetate. Aici poti sa interactionezi cu alti membri si sa iti pui in valoare cunostiintele si expertiza din domeniul businessului tau. Poti afla mai multe informatii despre Grupurile de Facebook dintr-un alt articol de pe blogul nostru.

4. Cum poti sa folosesti Facebook Ads eficient?

Pentru o strategie integrata de promovare pe Social Media, trebuie sa iei in calcul reclamele platite. Facebook Ads a devenit un instrument care, folosit cum trebuie, iti poate aduce rezultate bune. Totul tine de modul in care implementezi campaniile. Trebuie sa definesti corect audienta pentru a te asigura ca mesajul tau ajunge la publicul tinta. Cheltuirea bugetului intr-un mod eficient reprezinta un alt aspect important. In plus, trebuie sa te asiguri ca textul reclamei este potrivit si sa testezi diverse variante pana vei ajunge la cea care iti aduce cele mai multe rezultate.promovare eficienta social media

Pentru a vedea impactul pe care il au campaniile Facebook Ads asupra afacerii tale, trebuie sa masori rezultatele. Aici ne intoarcem la un pas important al oricarei strategii de marketing- definirea obiectivelor. Intai trebuie sa setezi obiectivele, apoi sa verifici in ce masura acestea sunt atinse. Pentru a face acest lucru trebuie sa combini unelte oferite de Facebook (Facebook Pixel) sau Google (Google Analytics). Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in calcul, mai ales in cazul unui magazin online, este retargetingul.

In concluzie, pentru o promovare pe Social Media cat mai eficienta, trebuie sa te asiguri ca ai definit corect publicul tinta si ca vei posta continut relevant pe toate retele de socializare potrivite pentru afacerea ta. Pentru rezultate bune, nu uita sa integrezi in strategia ta de marketing online reclamele platite. Incearca sa folosesti eficient bugetul alocat acestora. Daca ai nevoie de ajutor in eforturile tale de promovare pe social media, vezi ofertele pe care ti le-am pregatit aici.

Da un share daca ti-a placut articolul

Share on Facebook Share Share on Twitter Share Share on Linkedin Share