Te-ai intrebat vreodata care sunt motivele pentru care nu reusesti sa obtii suficiente conversii din Google Ads sau Facebook Ads? Pagina pe care vor ajunge utilizatorii trebuie sa le ofere o experienta placuta acestora. Daca in loc sa le accentueze decizia de achizitie ii indeparteaza de pe website, atunci toate eforturile tale sunt in zadar. Iata care sunt elementele de care trebuie sa ai grija pentru a avea un landing page care converteste utilizatorii in clienti.
1. Continutul
In primul rand, fie ca vorbim de Google sau Facebook Ads, trebuie sa te asiguri de relevanta continutului de pe landing page. Daca utilizatorii nu gasesc informatiile de care au nevoie, o sa iasa imediat de pe pagina si vei avea un bounce rate imens.
Este foarte important sa corelezi textul reclamei cu continutul de pe pagina, utilizand cuvintele cheie potrivite pentru campaniile pe care le creezi. Continutul paginii trebuie sa includa suficiente informatii care sa ii ajute pe utilizatori sa relationeze cu businessul tau. Un titlu bun te va ajuta sa starnesti interesul vizitatorilor pentru a naviga mai departe pe pagina.
Totul este pe repede inainte in zilele noastre. Timpul este pretios, asa ca nimeni nu isi doreste sa citeasca un munte de text. Un landing page bun trebuie sa contina o prezentare clara a ofertei, o lista cu functionalitatile sau caracteristicile produsului/serviciului.
2. Aspectul paginii
Un design atragator face parte din experienta utilizatorului. Elementele trebuie sa fie asezate pe pagina astfel incat experienta vizitatorilor sa fie cursiva si sa il duca pe acesta pe traseul optim catre achizitie.
Atentia utilizatorului este foarte greu de captat, iar pentru a-l face sa isi continue experienta pe pagina, nu este de ajuns sa ai un continut foarte bine pus la punct. Trebuie sa ai in vedere toate elementele vizuale care te pot ajuta sa atragi atentia vizitatorilor si astfel, sa obtii un landing page care converteste.
Foloseste poze cat mai personalizate, care sa inspire valorile si identitatea afacerii tale. Daca poti, include si video-uri scurte de pana intr-un minut care sa sumarizeze informatiile de pe pagina.
3. Functionalitatea
Un alt aspect de care trebuie sa tii cont pentru a avea un landing page care converteste este functionalitatea. Pune-te in locul consumatorului, daca pagina se incarca rapid si gasesti usor informatiile de care ai nevoie, esti mai dispus sa faci pasul spre achizitionarea produsului sau a serviciului, nu-i asa? Atunci, asigura-te ca pe landing page elementele sunt structurate corect, nu induc in eroare si nu ingreuneaza experienta consumatorului.
Cum spuneam si mai sus, traim intr-o lume in care timpul este foarte pretios. O mare problema a multor website-uri este viteza de incarcare. Daca aceasta este prea mare, utilizatorul si-a pierdut din start interesul si e foarte putin probabil ca va continua sa iti acceseze pagina. Poti folosi anumite instrumente gratuite pentru a testa si upgrada viteza site-ului. Unul dintre acestea este GTmetrix.
4. Social Proof-ul
In mediul online, increderea consumatorilor in brandul tau este foarte importanta. Un business capabil sa cladeasca o relatie de incredere cu potentialii clienti este mult mai aproape de succes.
Toata lumea vrea sa aiba o garantie inainte de a cumpara produsul. De aceea, este foarte important sa incluzi o sectiune de testimoniale pentru a avea un landing page care converteste. Din aceasta sectiune, potentialii clienti isi vor lua informatiile dorite despre experienta altor consumatori si vor capata incredere in businessul tau. Cu cat oferi mai multe dovezi ale calitatii si seriozitatii businessului tau, cu atat vei avea mai multi clienti.
5. Butoanele Call To Action
Atunci cand intra pe pagina, consumatorii au nevoie sa fie ghidati catre pasul final: achizitia. Tot procesul, de la momentul cand a intrat pentru prima oara pe landing page si pana la momentul cand a adaugat produsul in cos si a apasat butonul de comanda trebuie sa fie presarat de elemente care sa il aduca pe traseul optim.
Pentru a avea un landing page care conversteste, incearca sa introduci pe pagina butoane concise, care sa indemne la actiuni concrete. Este de preferat sa nu ai foarte multe astfel de butoane (CTAs- call to action) tocmai pentru a nu induce in eroare consumatorul.
6. Urmareste evenimentele de pe pagina
Desi poti pleca de la inceput de la cateva principii clare, care sa iti asigure primii pasi catre un landing page bun, nu uita ca testarea si analiza datelor iti vor imbunatati performantele. Ai nevoie de aceste date pentru a vedea care este parcursul utilizatorilor pe pagina si ce poti face pentru a optimiza calatoria acestora. Pentru a urmari evenimentele de pe pagina, poti folosi Google Tag Manager.
In concluzie, iata cele mai importante sfaturi pentru a crea un landing page care converteste:
- Imbunatateste viteza de incarcare a paginii.
- Creeaza continut de calitate folosind cuvintele cheie potrivite.
- Coreleaza cuvintele cheie de pe pagina cu textul reclamei.
- Adauga imagini si video-uri unice si relevante pentru businessul tau.
- Pastreaza oferta clara, nu aglomera pagina cu prea mult text.
- Adauga o lista cu functionalitatile produslui.
- Asigura-te ca utilizatorul are o experienta placuta pe pagina.
- Urmareste evenimentele de pe pagina.
- Adauga o sectiune reala de testimoniale pentru a oferi credibilitate.
- Adauga butoane care sa indemne la actiuni concrete. (CTAs)
- Nu uita ca textul reclamelor este foarte important deoarece acesta face diferenta daca utilizatorii vor da sau nu click pe anunt.
Daca ti-a placut articolul, ne poti ajuta cu un share folosind butoanele de mai jos. 👇