Solutii de promovare pe timp de criza

By: on April 03, 2020 Categories: Digital Marketing, e-Commerce

promovare pe timp de criza

O multime de afaceri au avut de suferit in urma starii de urgenta. Totusi, trebuie sa tratam situatia cu calm si sa vedem ce solutii de promovare pe timp de criza putem gasi. Probabil ca multi se intreaba Sa opresc campaniile de promovare? Cine mai cumpara acum?

Deci…ce e de facut?

Comunica cu publicul tau tinta

Chiar daca este un moment de criza, este important sa comunici cu audienta ta si sa iti adaptezi mesajul la aceasta situatie. Este un moment bun sa arati ca esti implicat si ca iti pasa de clienti. Gaseste metode prin care sa ajuti si gandeste-te ca informatia se consuma mai usor in aceasta perioada.

Canalele de vanzare offline sufera o scadere drastica si singura solutie o reprezinta mediul online. Alege canalele digitale potrivite si distribuie-ti mesajul catre publicul tau tinta. Acum este momentul sa fii din ce in ce mai prezent in online.

Este foarte important sa iti pastrezi notorietatea in randul clientilor existenti. Comunica-le ce masuri ai luat pentru a-i proteja, atat pe ei cat si pe angajatii tai.

Gaseste canalele potrivite pe care sa-ti distribui mesajul

Pagina aia de Facebook pe care nu ai mai postat de cateva luni ar putea sa fie un instrument util in aceste vremuri. Profita de timpul in plus pe care il ai in aceasta perioada si identifica noi canale online pe care sa iti distribui mesajul.

Daca audienta ta este pe Instagram, promoveaza-te acolo, scrie pe blog, acum e momentul sa iti cunosti mai bine publicul tinta si sa vezi ce functioneaza.

Concentreaza-te pe clientii fideli

In aceste momente dificile, clientii tai fideli sunt cei care iti pot salva businessul. Adapteaza-ti ofertele pentru ei si fa toate eforturile pentru a va ajuta reciproc sa faceti fata acestei situatii dificile.

Incearca sa le intelegi nevoile si asigura-i ca faci toate eforturile sa ii protejezi. Livreaza-le produsele in cel mai scurt timp si in masura in care poti ofera-le discounturi sau livrare gratuita.

In campaniile pe care le pornesti in aceasta perioada foloseste audiente calde, care deja au interactionat cu businessul tau. Campanii de remarketing targetate pe aceste audiente calde ar putea functiona in aceasta perioada daca oferta este destul de buna.

Optimizeaza-ti campaniile de performance marketing

Daca vrei sa continui sa te promovezi prin Facebook Ads sau Google Ads, cel mai bun sfat este sa identifici oportunitatile de optimizare pentru aceste campanii. Verifica-le mai des si adauga cuvinte cheie negative pentru Google Ads. Pentru Facebook foloseste audientele custom si prelungeste perioada campaniilor de remarketing.

Campaniile care targeteaza intentia de cautare a utilizatorului sunt cele mai potrivite in aceasta perioada. Campaniile de search pe Google pot fi cea mai buna varianta, in special pentru domeniul serviciilor, targhetand cuvinte cheie tranzactionale.

In concluzie, iata cateva solutii de promovare pe timp de criza:

  • Nu intrerupe comunicarea cu audienta ta
  • Profita de canalele online pentru a-ti distribui mesajul
  • Verifica mai des campaniile si optimizeaza-le
  • Concentreaza-te pe clientii fideli
  • Foloseste audiente calde pentru campaniile pe Facebook Ads
  • Daca ai un magazin online, ofera livrare gratuita la plata cu cardul
  • Targheteaza intentia de achizitie pe Google folosind keyworduri tranzactionale, mai ales daca businessul tau este in sfera serviciilor.

Daca ai alte intrebari referitoare la cum iti poti adapta eforturile de marketing online la perioada aceasta de criza, trimite-ne un email la contact@royalsoft.eu si vom incerca sa te ajutam.

Da un share daca ti-a placut articolul

Share on Facebook Share Share on Twitter Share Share on Linkedin Share