Digital marketing | Trenduri in 2020

By: on January 23, 2020 Categories: Digital Marketing

digital marketing trenduri 2020

Digital Marketing-ul este un domeniu in care trebuie sa fii permanent la curent cu ultimele trenduri pentru a-ti atinge obiectivele. Oferirea unei experiente cat mai placute utilizatorului pe toate canale pe care le detii (de exemplu website-ul) si generarea unui impact pe termen lung a brandului printr-o pozitionare clara, sunt doar cateva dintre lucrurile care ar trebui sa ii preocupe pe antreprenori si mai ales pe oamenii de marketing.

Companii consacrate, lideri in domeniile in care activeaza, dicteaza anumite trenduri in digital marketing, an de an: Chatbots, Inteligenta Artificiala, Realitate Augmentata, Automatizare pentru campaniile PPC si multe altele. Fiecare antreprenor poate sa treaca prin filtrul afacerii sale si sa aplice, pe cat se poate, elementele care ii vor aduce plus-valoare. augmented reality

Cum te poti folosi de ultimele trenduri in digital marketing?

Marketingul digital este despre evolutie, inovatie si rezultate masurabile. Inainte de a incerca sa implementezi ultimele trenduri in materie de online marketing, iata ce ar trebui sa verifici referitor la prezenta businessului tau in mediul online:

  • Website-ul tau are un design modern si este usor de folosit.
  • Oferi o experienta placuta utilizatorului in calatoria sa pe site.
  • Website-ul este vizibil pe motoarele de cautare.
  • Adaptabilitatea pe toate dispozitivele este obligatorie.
  • Comunicarea online pe toate canalele se face in concordanta cu valorile brandului.
  • Creezi continut de calitate si oferi informatii valoroase publicului tau tinta.
  • Te diferentiezi de competitori.
  • Esti prezent pe retelele de socializare potrivite pentru afacerea ta.
  • Testezi si in final alegi cele mai potrivite canale de promovare.
  • Urmaresti, pas cu pas, progresul campaniilor de promovare.

Uneori, nu este suficient sa respecti indicatiile de mai sus. De aceea, este important sa urmaresti trendurile in digital marketing si sa incerci sa le implementezi in afacerea ta.

Este placut sa observam ca din ce in ce mai multe companii tin pasul cu digitalizarea si sunt receptive la inovare. Scopul final este eficientizarea proceselor de munca prin automatizare si oferirea unei experiente cat mai bune clientilor pentru a crea o relatie de incredere cu acestia.

customer journey

Iata cateva exemple de metode inovative:

Asos, un mare retailer din zona fashion, a adaugat recent magazinului online un tool bazat pe realitate augmentata (AR) care permite clientilor sa vizualizeze produsele pe 16 modele diferite si sa se identifice cu unul dintre aceste modele. Proiectul, realizat in colaborare cu o companie israeliana specializata in AR, are ca scop castigarea increderii clientilor prin oferirea unei noi modalitati de a fi in control asupra a ceea ce vor cumpara.

Un alt proiect deosebit de interesant este cel al Mobexpert, unul dintre principalii jucatori pe piata de mobila si accesorii. Folosind realitatea augmentata, poti vizualiza produsele 3D direct la tine acasa, in locul unde vei dori sa pozitionezi piesa de mobilier.

Mirriad, o companie specializata in inteligenta artificiala (AI), a gasit o metoda inovativa pentru ca brandurile sa isi plaseze eficient reclamele in spatiile goale din filme si seriale de pe platforme precum Netflix sau HBO Go. Puteti vedea mai multe despre cum functioneaza puteti vedea in clipul de prezentare de pe Youtube.

Imbinarea publicitatii digitale cu cea outdoor este o alta metoda smart de promovare. TPS Engage, un start-up cu fondatori romani, a creat o platforma prin care companiile isi optimizeaza publicitatea outdoor. Motto-ul lor este livrarea reclamei potrivite la momentul potrivit. Si au mare dreptate. In definitiv, atentia clientului o poti capta doar pentru cateva secunde, asa ca este extrem de important ca acestuia sa ii fie livrata reclama perfecta la momentul potrivit.

In concluzie, sunt nenumarate metode de a te diferentia si de a aduce plus-valoare clientilor tai, trebuie doar sa tii pasul cu trendurile in digital marketing si sa incerci sa aplici ce este potrivit pentru businessul tau.

Daca ai intrebari despre digital marketing, ne poti contacta direct pe mail la contact@royalsoft.eu.

Da un share daca ti-a placut articolul

Share on Facebook Share Share on Twitter Share Share on Linkedin Share